homepage
LICHTTHERAPIE

? VRAGEN ?Veelgestelde vragen ?
Waarom voor de zonsopgang- en ondergangsimulator Light up 530 kiezen ?Dit product, ontworpen en geproduceerd in Frankrijk, heeft de laatste geavanceerde technologieën in huis, beschikt over een uiterst modern touchpad en is makkelijk in het gebruik. De lichtintensiteit van 350 lux op een afstand van 40 tot 50 cm maakt de lamp een van de meest efficiënte apparaten om de dag goed te beginnen.

Is het een medisch apparaat ?In tegenstelling tot lichttherapielampen die tot medische apparaten van klasse IIA behoren (let overigens op goedkope apparaten die ten onrechte aanspraak maken op deze richtlijn en dus potentieel gevaarlijk zijn : UV-straling, flikkeringen…) behoren zonsopgangsimulatoren niet tot de apparaten die onder de richtlijn 93/42 CE vallen, dus gaat het hier om «wellness» elektronische apparaten.
Dit apparaat moet daarentegen absoluut aan de EN60065-norm van de richtlijn 2006/95/CE voldoen en aan alle normen die voor elektromagnetische velden gelden (zie ook de rubriek veiligheid).

Wat is het doel van dit product ?


De 530 light up imiteert de natuurlijke omstandigheden van het ontwaken door een in intensiteit toenemend licht te produceren. Het licht dringt geleidelijk door tot uw netvlies en bereidt uw lichaam voor op het ontwaken.
Uw DAYVIA-lamp kan bij het inslapen ook een zonsondergang reproduceren.

De lamp stelt u in het bijzonder in staat om:
Het inslapen te vergemakkelijken
Wakker te worden zonder stress
Het dag/nachtritme te reguleren (uw biologische klok te synchroniseren)
Moeilijk ontwaken en energieverlies in de winter te vermijden
Aanvulling op lichttherapielampen om de winterblues tegen te gaan
De afgifte van energiehormonen elke ochtend te doen toenemen, om gedurende de dag beter met stress om te gaan