homepage
LICHTTHERAPIE

? VEELGESTELDE VRAGEN ?

VEELGESTELDE VRAGEN

Waarom een lichttherapielamp aanschaffen met medische CE-goedkeuring ?

Alleen de vele testen die gedaan moeten worden om een CE-goedkeuring te krijgen, garanderen een volledige gebruikersveiligheid. Lampen zonder medische goedkeuring kunnen mogelijk gevaarlijk zijn (vanwege UV-straling, het flikkeren van de lamp)

Is lichttherapie de oplossing voor mijn problemen ?

Sinds 20 jaar bevestigen vele medische studies het nut van lichttherapie als u aan winterblues, winterdepressie of een verwarde biologische klok lijdt (door een jetlag, te laat of juist te vroeg inslapen, nachtwerk).

Tegenwoordig richt het onderzoek zich ook op nieuwe vormen van gebruik (neurodegeneratieve ziekten zoals Alzheimer en Parkinson, bepaalde oogziekten), maar het aantal internationale studies is op dit moment nog te laag om er nieuwe gebruiksmethoden op te baseren.

In welk seizoen moet men lichttherapie toepassen ?

Zodra u voelt dat u een gebrek heeft aan zonlicht als de dagen korter worden, kunt u uw lichttherapie beginnen (de meest relevante periode is tussen september en maart).

Wordt de lamp terugbetaald door mijn zorgverzekering ?

In Frankrijk worden lichttherapielampen niet vergoed, in tegenstelling tot in meerdere Europese buurlanden en in de Verenigde Staten.

Na hoeveel tijd merk ik effect van de lichttherapie ?

De symptomen (moeheid, minder energie, slecht humeur) zullen geleidelijk verdwijnen. Al na vier tot vijf dagen zijn de eerste verbeteringen merkbaar.

Kan lichttherapie risico’s met zich meebrengen voor bepaalde personen?

Lichttherapie kan in volledige veiligheid worden ondergaan. Desalniettemin moeten mensen die overgevoelig zijn voor daglicht, die een oogziekte hebben of die een behandeling met in het bijzonder antidepressiva ondergaan, eerst hun arts raadplegen voordat zij met de lichtbaden beginnen.

Word ik bruin van mijn lichtlamp ?

Nee. Lichtlampen met medische goedkeuring zenden minder UV-straling uit dan natuurlijk daglicht. Bovendien bevat de DAYVIA-lamp een extra bescherming die alle UV-stralen filtert.

Kan ik mijn DAYVIA-lamp als bureaulamp gebruiken om van de uitstekende lichtkwaliteit en het design te profiteren ?

Ja. U moet uw DAYVIA-lamp dan wel op een wat grotere afstand neerzetten of ophangen dan wanneer u hem voor therapeutische doeleinden gebruikt (ongeveer 1 meter).